Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
haderi tras



Male
Number of posts : 6
Job/hobbies : deresa
Points : 0
Registration date : 2008-04-19

PostSubject: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Wed Apr 23, 2008 4:18 pm

Aslkum & salam muhibah semua....kepada warga PPP semua, hei...apa macam tentang derma untuk Wisma PPP Malaysia kita? Tak ada bunyi pun...dalam forum ni pun sik ada dengar berita. Ya..lah.. yang baru tu,...kalau dikira berapa sen ajak sebulan, sedangkan elaun kritikal tok akan dinekmati berapa puluh tahun agik. Untuk saya, Insya Allah...saya akan hulurkan saya punya sebulan elaun kritikal untuk derma Wisma PPP kita, walaupun saya sik lama agik nak pensen...warga PPP semua, buatlah yang terbaik.... lol!
Back to top Go down
View user profile
gift4u75



Number of posts : 3
Points : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sun May 04, 2008 8:55 pm

hei ,pok !!nak derma jangan bising...beri ajak...
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Mon May 05, 2008 4:32 pm

Bagi aku, derma ni adalah sesuatu yang harus diberikan ikhlas tetapi kalau jumlah yang telah ditetapkan ini bukannya derma tetapi boleh dikatakan sumbangan wajib dibayar. Kerana kalau derma adalah sesuatu yang bukan wajib dibayar. Tapi takpe, kerana persatuan dah berusaha menolong kita selama ini seperti menaikkan martabat MA di samping pelbagai elaun yang kita dapat sekarang ini, maka tidak salahlah kita memberi sumbangan RM100.00 tu.
Back to top Go down
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 33
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Mon May 05, 2008 4:42 pm

aku baru ja bg rm100 tadi. tongue
Back to top Go down
View user profile
limchoonchai



Number of posts : 1
Points : 0
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: SUMBANGAN DARI AHLI UNTUK WISMA PEM. PERUBATAN   Tue May 06, 2008 4:27 pm

Saya rasa mungkin ramai yang masih terasa was-was untuk memberi sumbangan RM 100.00 untuk Wisma Pembantu Perubatan yang di cadangkan itu kerana sebab-sebab berikut:-

1. Memohon derma dengan meletakkan paras minima adalah berupa rayuan untuk mendapatkan sumbangan wajib dari ahli.
2. Tiada surat rasmi dari JK Tertinggi Persatuan Pembantu Perubatan mengenai perkara itu. Mereka sekadar membuat satu risalah yang tidak memenuhi kriteria sebagai evidence base bagi mengutip derma secara sah di sisi undang-undang.Almaklum sajalah kini keperbagaian kes penipuan secara terhormat dan penuh santun sering kali terjadi tanpa memilih hirakie dan gelaran diri.Lagipun warta seumpama itu datangnya dari tanah seberang sana yang kita harus ragui kesahihannya. Kerana pada pandangan saya kita tidak harus bulat-bulat meyakini apa yang kita baca dan kita dengar kerana media eletronik dan media cetak kini seringkali telah menjadi media songsang.Jangan nanti apabila kita telah bank in ke dalam akuan yang tertera last-last bila semak itu personal akaun dia orang yang berotak geliga tu. Naya nanti .Melopong le putih mato.

Saya tunggu dan lihat..... SAMASU JULAU
Back to top Go down
View user profile
tukulbesi

avatar

Number of posts : 15
Location : Sarawak
Points : 0
Registration date : 2008-04-26

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Fri May 09, 2008 11:58 am

Betul Encik Lim,
Biarlah teratur.........biarlah dengan cara bersurat... Embarassed
Back to top Go down
View user profile
mathewhayes

avatar

Male
Number of posts : 8
Age : 38
Location : KK Nanga Tekalit, Song
Points : 0
Registration date : 2008-05-12

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Tue May 13, 2008 6:10 pm

I agree with you Mr. Lim. it's not wrong to get suspicious. Well, just wait and see......
Back to top Go down
View user profile
Roslan
Admin
avatar

Male
Number of posts : 190
Age : 36
Location : KK Beluru Miri
Job/hobbies : Penolong Pegawai Perubatan U29
Humor : I Love Mr. Bean And Cartoons
Points : 15
Registration date : 2008-02-19

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Fri May 23, 2008 2:25 pm

maaf sebab saya sbg web admin sepatutnya mengumumkn perkara ini.masalah yg saya hadapi sekarang ialah saya mempunyai masa yg terhad utk update web ini dan juga tiada kemudahan internet di klinik saya.insyaALLAH dlm bbrp bulan ini saya akan memperbaharui maklumat2 di dlm web forum ini.
Back to top Go down
View user profile http://deresa.forumc.biz
toyol2000

avatar

Number of posts : 41
Points : 0
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Fri May 23, 2008 4:26 pm

ya lah saya rasa kalau semua MA di malayasia ni menyumbang Rm 100 nilai yang mereka dapat mungkin lebih dari yang mereka perlukan dan soalan nya apa yang mereka akan buat dengan lebihan duit berkenaan................bukan apa saya rasa MA di malaysia ni jumlah nya mungkin lebih dari 7000 orang dan jumlah wang yang diperlukan adalah cuma RM 700,000 sahaja........cuba fikir2 kan Question
Back to top Go down
View user profile
musrgmude



Number of posts : 23
Points : 6
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Fri May 23, 2008 4:53 pm

Aku belum derma gik, aku nak call wakil sarawak di KKM dolok ( Hj Siri ) mun nya mdh ok baruk ku derma. Lagipun dlm risalah ya ada phone nombor diberik. Mun tujuannya nang bgs sik salah menyumbang, lagipun elaun kritikal dah dapat.
- sangsi juak, coz derma ditetapkan -
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Fri May 23, 2008 7:07 pm

saya sudah pun membuat derma berkenaan melalui org atasan saya... masalah nyer adakah sumbangan ini merupakan permintaan ikhlas ? ataupun di wajibkan sumbangan nya.. Setelah sumbangan diberi, adakah pihak persatuan akan inform ngan kita melalui saluran rasmi mengenai sumbangan ikhlas yang kita beri? bukan nya apa, ini untuk menunjukan bahawa saya / wang yang diberi sudah sampai dengan selamat.. takut duit yang di beri terbang entah ke mana. Kerana sumbangan ikhlas yang di minta oleh pihak persatuan PPP hanya melalui risalah dan bukan melalui saluran dari Jabatan. Saya memang ikhlas menghulurkan bantuan tetapi di harap setiap penderma akan mendapat feed back oleh Persatuan PPP yang sumbangan RM100 ni sudah sampai dengan selamat melalui saluran yang betul.. dan bukan menggunakan risalah yang org luar boleh ciplak.. ( Maklum lah zaman IT macam2 ada).
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Fri May 23, 2008 11:01 pm

aku belum derma tok, sidak nya bukan minta derma tapi minta sumbangan wajib RM100. bukan derma namanya tu. baru payday, ingat nak derma tapi tengoklah dulu. nak tengok kesahihan benda ni dulu. terus terang saya pun boleh buat risalah camtu, letak no akaun saya, print lepas tu sebar. tunggu je duit masuk akaun.. masalahnya benda ni tak ada surat rasmi melalui jabatan tu yang problem nya. banyak lagi PPP yang belum beri ni. slow slow lah lagipun bukan ada tarikh tutup pun. tapi sememangnya saya akan derma jika benda ni betul. bukan apa demi menaikkan martabat profession kita juga. hidup PPP!
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 34
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sat Jun 07, 2008 5:50 pm

kalu derma....maknanya kita brik ikhlas, p ni ditetapkan RM100..itu bukan derma geng, itu mintak semadi nulung....well bukannya bala kamek x nak bagi, p paham2la sekarang, gk pun yang meminta tu dr seberang ..kalu tak silap dulu kami ada jd ahli Kesatuan MA utk Sarawak, p now udah nadai brita..Kdg2 kita pun seolah x percaya dengan MT yang mengurus hal ini...kmk sukung Renndy , pamameh & Mr Lim..Gk pun elaun kritikal kmk org pun blm d byr gk.... Basketball
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Tue Jun 10, 2008 3:51 pm

ingat nak derma bulan ni tapi harga minyak dah naik tunggu la bulan depan.. hahahaha. baru abis gawai, balik kampung je terus pokai. ye la belanja minyak keta mahal sangat.. bagus tahun depan semua pakai basikal aja cam negara china.
Back to top Go down
View user profile
babaitoni2006

avatar

Number of posts : 19
Points : 0
Registration date : 2008-05-06

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Thu Jun 12, 2008 1:05 pm

Ari ya kmk pikir derma benar2. Skali lihat "minta" paduhal. Pikir mok merik RM 1 jak. Kali lihat minimum RM100 !!! hahahah. Padahal gaji & elaun semua lom update gik kmk org. Tapi apa pun mun derma ibohlah crita ngan orang. Polah bait iboh mok kedak manok betelor! Lagipun, rumah PPP ya klak sampei mati kmk pecaya sik kan ada peluang mok pijak. Ne gaya dah paksa trima jak lah.
Anyway tengkiu to Persatuan PPP !!!!
Back to top Go down
View user profile
ibantulen

avatar

Male
Number of posts : 46
Age : 39
Location : kuching, sarawak
Job/hobbies : PPP U29
Points : 0
Registration date : 2008-07-01

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sat Jul 05, 2008 5:36 pm

afro RM 100..pun 100lah..apa buleh buat mun semua org dah bayar...aku stuju amai nggau mr.Lim nya....kasih amai sida persatuan dresa tu...nadai rumah kediri mpu...sinu ati.. Bisi nda org Sarawak ba opis nya...niri negi dresa sarawak.....sama2 pikirlah..beri ajaklah. pirat Twisted Evil pig pig
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sat Jul 05, 2008 7:08 pm

Very Happy Sebenarnya RM100 ya adalah sumbangan untuk tabung PPP Malaysia, memandangkan kita semua PPP Malaysia dah ada Bangunan Wisma kita sendiri di KL nun... Di sial lah segala yang kita dapat ngelama tu di cadang dan di bawa kepada kerajaan... Pertukaran nama jawatan, elaun kritikal, peluang ke pringkat lebih tinggi mun mau... melanjutkan pelajaran... cthnya... kamek org duluk agi makei ko-kurikulum lama masa training....... kinek tuk dah makei SGPA.... kedak di University kata org... di sia lah semua tu dipulah.... sik hal bah RM100 ya...mungkin banyak agi yang kita dapat kelak.....bayar ya sik ada tak tutup....ada lebih boleh beri juak... ya untuk PPP...... diut ia pun disimpan sidak SAMO di DHO....cuma kita sik ada diberi resit... aja...sign pun mungkin sik ada.... kelak minta agi sida nya.... Very Happy
Bujang Lelayang Mandi Lemai
Anak Iban Ngeregau Indu Bidayuh.
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sat Jul 05, 2008 10:31 pm

thing is, its not we do not want to give that RM100. but so far i myself have never seen an official letters/ statement about that donation trough a proper channel like our department. instead of sending the letter trough department they (the Lembaga) send us a pamphlet by mail out of nowhere without any news about it first. everyone i believe was in shock when recieving that pamphlet. of coz we in shock when sudduenly people DEMANDING money from you. what i mean by demanding is becauze they put Sumbangan Wajib RM 100 in the pamphlet. thats not asking for donation isn't it? thats basicaly demanding money. but it is true though. so i think we should just donate. it for the sake of our profession. nevertheless i hope next time they asking for donation it will be trough a proper channel.
Back to top Go down
View user profile
Anak Apai

avatar

Male
Number of posts : 22
Age : 37
Points : 0
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sat Jul 19, 2008 5:33 pm

Sebenarnya yg memulakan derma ini adalah pihak lembaga PPP itu sendiri, diketuai Ketua PPP Malaysia, Hj Siri Narudin.
Tujuan derma ini sebenarnya baik untuk perkembangan profesion PPP, cuma cara ia di war-war kan mungkin agak lambat. Sepatut nya yg menerangkan dengan lebih detail berkenaan perkara ini adalah ketua PPP setiap bahagian, tapi mungkin kekurangan maklumat maka berita tidak kesampaian.
Jangan membezakan PPP Sarawak/ Sabah dengan Semenanjung, atau mengungkit derma ini hanya menguntungkan sedara kita dari seberang.
Kalau nak tahu, persatuan PPP yg paling lantang bersuara mendapatkan keistimewaan2 yg dinikmati kita sekarang adalah atas perjuangan Kesatuan PPP Malaysia (NUMA) yg berpusat di semenanjung.
Sedara perlu ingat yg kesatuan PPP sarawak sudah lama berkubur, lemah tak berdaya, dan bisu dalam memperjuangkan hak2 PPP di Sarawak.
Derma RM100 hanya sekali seumur hidup, tidaklah seberapa kalau nak dibanding kan dengan segala kemudahan yg telah pun tuan2 terima setiap bulan, dan yg akan datang elaun khas on-call.

Jadi, lu pikir lah sendiri.....
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sat Jul 19, 2008 8:48 pm

Very Happy Idup PPP Sarawak... Agi Idup Agi Ngelaban : Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sun Jul 20, 2008 11:27 am

untuk pengetahuan geng2 semua dalam forum tok. sehingga 10 julai 2008 hanya 25% PPP yg berdaftar dengan lembaga telah menderma. jumlah adalah 2000 dr 8000 org PPP di seluruh malaysia yg telah menderma. elaun khas on call tu pasti saja akan menguntung PPP yg tak banyak on call TAPI bagaimana pula dengan PPP yang banyak on call di mana jumlah tuntutan on call di org nih melebihi jumlah elaun khas on call itu nanti? sedara pikirla sejenak. sejenak aja ya tak yah nak pikir panjang. hakikatnya disini bukan tak nak derma tp cara minta derma tu salah. 6000 org PPP masih belum derma?
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sun Jul 20, 2008 3:35 pm

PARRRRR udah bayar enggau nuan 100....nama aku ningga ka masuk persatuan bayar register ukai free kah?? kaban ukai bisi PPP bukai ri menua lain...malaysia ajak...aku setuju ka mayar 100 tok,nama kelebihan PPP di klinik???fasiliti baka zaman 90 an...aku ukai nganu ngal kenyataan..cuba meda persatuan nurse.bakani sida ngatur??
Back to top Go down
View user profile
Anak Apai

avatar

Male
Number of posts : 22
Age : 37
Points : 0
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sun Jul 20, 2008 4:36 pm

Cara minta derma tak salah, cuma mereka yang dipertanggungjawabkan untuk menerangkan details derma tu belum lagi melaksanakan tugas mereka. Siapa mereka tu ? (ehem ehem).

Tentang fasiliti di KK, tak byk akan berubah walau 10-20 tahun akan datang. Tp bagi saya fasiliti di kk lebih baik dari sekolah tempat yg sama.

Tentang formula oncall tu, jgan dirisaukan. Akan ada formula yg sesuai nanti, tunggu dan lihat.

Buat pengetahuan sedara2, Persatuan Jururawat adalah persatuan yg sangat kuat, dan jururawat akan mempunyai JABATAN JURURAWAT dalam waktu terdekat. Tahu apa maknanya, profesion mereka telah melangkah amat jauh meninggal kan PPP.

Bayaran RM25 sekali sahaja akan dikenakan untuk berdaftar dengan NUMA, yuran tahunan RM 5.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Sun Jul 20, 2008 4:52 pm

sori geng kenyataan saya di atas ada kesilapan sikit. bukan 8000 PPP berdaftar. sori jumlah sebenar 9000 PPP berdaftar. cuma 25% dr 9000 org PPP telah derma.
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   Thu Sep 25, 2008 4:14 pm

udah bayar kwas matu
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia   

Back to top Go down
 
Derma untuk Wisma Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» IB DAIG DUAB ZOO LI NIAM MAB LIAB TSHWM NYOB MALAYSIA
» Carrier opportunities for CS in Malaysia
» Niam Mab Liab quaj nyob Malaysia (Mas Les Xias)
» Yesus diutus hanya untuk orang israel, bukan untuk bangsa lain
» CWG

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Sembang-Sembang-
Jump to: