Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Sat Jan 10, 2009 10:38 pm

hi, geng2 semua dan geng baru masuk. lama dah gua x masuk forum tok..
ok topik gua kali ini adalah mengenai masa rehat tengah hari.
ari jumaat yang lepas kami ada meeting bulanan kat klinik. ma ic bagi info mengenai masa rehat tengah hari. beliau kata beliau dapat maklumat ni dari Hj. Abdulhan. beliau kata bahawa masa rehat tengah hari sekarang adalah fleksibel. maksudnya disini masa rehat tersebut x semestinya pukul 1pm lagi. beliau kata yang semua staf adalah entitled untuk masa rehat selama 1 jam tapi tidak semestinya pukul 1pm. masa rehat boleh diambil pada bila2 masa asal jangan pukul 8am atau pukul 4pm. klinik juga tidak dibenarkan tutup pada pukul 1pm maksudnya pintu depan klinik x boleh tutup dan mesti ada staf yang bertugas sepanjang waktu pejabat. gua sebenarnya ragu ragu dengan perkara ni sebab tidak arahan bertulis atau dokumen rasmi mengenainya.
so disini gua mintaklah bg geng2 yang mungkin ada info lebih mengenai perkara ni boleh memberi info kepada kami yang x tau ni. adakah benda ni benar atau tidak. gua sudah cari pekeliling dan arahan rasmi mengenai perkara ni tp x jumpa pun. adakah perkara ni di peringkat JKNS saja atau KKM saja.
arahan2 lisan ni memang susah sikit nak digunapakai atau dipercaya sepenuhnya sebab sekarang semua benda mesti evidence based. mesti ada black n white baru sah. bukan gua x setuju mengenai perkara ni tp cuma gua ragu2 mengenai kesahihannya sahaja. jadi bg geng2 yang tau boleh lah bg sikit info dan lebih bagus lagi boleh x bagi surat arahan atau pekeliling mengenai benda ni.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Sun Jan 11, 2009 1:19 pm

bagi klinik I.
8am - 1pm- OPD
- tea time...kebiasaanya tak ada sebab nak habiskan OPD kes sebelum tengah hari...tapi bergantung dgn kedatangan pesakit...Kalau 2 PPP...boleh bergilir-gilir..

1pm - 2pm - rehat tengahari...klinik TUTUP....kecuali untuk kes Kecemasan saja.

2pm - 5pm- OPD

memang tak ada mana mana :black in white....itu cuma arahan saja...

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 33
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Mon Jan 12, 2009 8:57 am

i x tau pun ada hal tok~ x ds pun berita madah~? confused

_________________
がりえ しあ
Gariey Sia
http://www.rumahpanjai.com/profile/GarieySia
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 33
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Mon Jan 12, 2009 9:43 am

ukai pia.................cerita pak han nya sekadar cadangan jak......yg penting klinik anang kosong...nti d ninggal ke klinik padah ke kini tuju ngau senang age tgal mjak no hp ba notis onkal board..........
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Mon Jan 12, 2009 1:17 pm

so benda ni cuma sekadar arahan saja la ya? tp patutkah kita ikut 100%? sebab kalo ikut pekeliling masa ofis hour memang 8am-5pm dan waktu rehat 1pm-2pm. masa rehat pejabat mesti tutup kan. tp kalo ikut arahan yg diberi tu, klinik x boleh tutup pintu. masalahnya disini adalah soal/ isu keselamatan. kalo pintu terbuka masa rehat 1pm-2pm tu kan kah itu seperti mengundang pencuri masuk. klinik bukan kosong skrang ni. macam2 benda mahal ada dalam. komputer/ dan macam2 barang berharga lain.
mengenai meninggalkan klinik pula memang x logik sebab papan nama oncall memang 24jam ada nama dan no telefon staf oncall. lagipun kalo takat klinik desa cam kita ni quarters staf belakang klinik ja..so x de la kita nak ninggal klinik ni.. kalo ada pun x lama la...
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 33
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Mon Jan 12, 2009 2:52 pm

masuk teling kanan kluar telinga kiri la.....he...he...he.....
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Mon Jan 12, 2009 7:41 pm

fleksibel...meh...

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Mon Jan 12, 2009 7:52 pm

afro
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 33
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Jan 13, 2009 12:10 pm

Jay wrote:
fleksibel...meh...


ngam.........stuju ndar aku......
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Jan 13, 2009 12:12 pm

IKUT KWN2 YG SAMA KEJA.T NGAM PALA
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 33
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Jan 13, 2009 2:37 pm

nti baka nge aku dito.............nadai jalai ngam...............bela mai pala dr mpu.....
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Jan 13, 2009 4:10 pm

sapa wt d dia.brapa iko
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Jan 13, 2009 8:20 pm

nitih ke gaia pesakit ke datai meh....takkan maia pesakit agi duduk nganti giliran kitai lalu keluar ninggal ke sida...enti bisi 2 PPP nadai hal....

Nyadi kitai patut meh..besedia....baka kitai nemu selalu maioh pesakit datai...pagi sebedau nya sarapan lah "heavy' mimit....lalu ulih ngagai tghari..nganti ke rehat....enti semak kedai manah agi.....enti nadai apa buleh buat lah....anang salah anggap ga kita.....pasal penemu aku tu...ke manah tau di tunda...ke jai lak ke tisi meh...

enti bisi 2 PPP ulih lah bergilir gilir munyi ko aku ari pun din .....enti sama meda kes manah agi....jampat agi pesakit abis...tumu agi rehat....
nya meh aku madah...fleksibel...

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Jan 13, 2009 10:36 pm

tp susah mimit t nda sama pala.kuar smpai sejam ari siko
Back to top Go down
View user profile
Roslan
Admin
avatar

Male
Number of posts : 190
Age : 36
Location : KK Beluru Miri
Job/hobbies : Penolong Pegawai Perubatan U29
Humor : I Love Mr. Bean And Cartoons
Points : 15
Registration date : 2008-02-19

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Wed Jan 14, 2009 7:31 pm

bg aku,masa rehat ya fleksibel lah.kebanyakkan pesakit dah tauk masa rehat kita.kekadang 12.30pm dah xda pesakit yg dtg ke klinik.walaupun aku selalu seorg diri kenak 'tinggal' diklinik dgn purata 1000org pesakit setahun,gik dpt habiskan pt sblm pukul 1pm.ada juak yg dtg,tp kes emergency yg selalu ada time kita rehat tgh hari.
Aku x tauk klinik ktk org yg lain mun pasal pesakit dtg waktu rehat tgh hari.
Back to top Go down
View user profile http://deresa.forumc.biz
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Wed Jan 14, 2009 9:21 pm

IKUT KK LA.MUN MCM KK HEAVY,NI DA CAMYA.SIKDA REHAT LANGSUNG.TGHARI PUN SIK SBR2
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 33
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Thu Jan 15, 2009 12:37 pm

uchu beliau wrote:
sapa wt d dia.brapa iko

em....panyup.........................................
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Thu Jan 15, 2009 3:13 pm


_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Thu Jan 15, 2009 3:23 pm

mana2 ajak,, janji nda menyusahkan serta membebankan diri sendiri...

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 33
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Thu Jan 15, 2009 6:40 pm

auk~ ngi tua nama~ pt pun sentiasa nadai~ nang sentiasa rehat~ What a Face

_________________
がりえ しあ
Gariey Sia
http://www.rumahpanjai.com/profile/GarieySia
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Thu Jan 15, 2009 10:44 pm

kalo saya x de masalah nak abiskan pt sebelum tengahari. lagipun kebiasaannya orang awam tau yg klinik memang tutup pada pukul 1pm so dia org x dtg klinik time tu.... kan kat depan pintu klinik dah diletak papan tanda waktu operasi klinik.bg saya masa rehat tu mesti fix dan tetap seperti sekarang sebab x banyak masalah akan timbul... masa rehat yg fleksibel ni pulak akan lebih mengundang kekeliruan antara staf nanti.. kalo kita sama pala x pa la juga tp kita ni manusia rambut sama hitam hati lain2... kekeliruan maksud saya adalah seperti giliran berehat? sapa dulu kah? sapa dudi? nanti ada pula yg lebih sejam rehat.. ada pula mungkin keluar dua kali dan macam2 la masalah timbul.. tapi ini semua terpulang la pada pandangan masing2
Back to top Go down
View user profile
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Fri Jan 16, 2009 9:57 am

IKUT KK LA 2 KWN.
Back to top Go down
View user profile
apai bidah
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 762
Age : 33
Location : KK BT NIAH,MIRI SWK
Job/hobbies : complete 3P
Humor : ANANG MACAM2 SIMPONG TERUS
Points : 47
Registration date : 2008-10-18

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Fri Jan 16, 2009 10:41 am

Ghost Rider wrote:
kalo saya x de masalah nak abiskan pt sebelum tengahari. lagipun kebiasaannya orang awam tau yg klinik memang tutup pada pukul 1pm so dia org x dtg klinik time tu.... kan kat depan pintu klinik dah diletak papan tanda waktu operasi klinik.bg saya masa rehat tu mesti fix dan tetap seperti sekarang sebab x banyak masalah akan timbul... masa rehat yg fleksibel ni pulak akan lebih mengundang kekeliruan antara staf nanti.. kalo kita sama pala x pa la juga tp kita ni manusia rambut sama hitam hati lain2... kekeliruan maksud saya adalah seperti giliran berehat? sapa dulu kah? sapa dudi? nanti ada pula yg lebih sejam rehat.. ada pula mungkin keluar dua kali dan macam2 la masalah timbul.. tapi ini semua terpulang la pada pandangan masing2



STUJU NDAR KU NGAU D RENDY.........
Back to top Go down
View user profile http://www.goggles.com
aubreysherrod
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 911
Age : 34
Location : Lubok Antu, Sarawak
Job/hobbies : Minum ejok/beer/langkau
Points : 316
Registration date : 2009-02-10

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Feb 24, 2009 8:01 pm

What a Face What a Face
Back to top Go down
View user profile http://genghaus.blogspot.com
anak umbong
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 156
Age : 32
Location : KK NANGA ENSIRING,ULU JULAU
Job/hobbies : PPP U29
Points : 25
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   Tue Feb 24, 2009 9:11 pm

mun yg advise tggl kat klinik kul 1 nya d klinik ku,nti ya pun kada ka tggl di opis jam 1? hehehehe...nda mungkin....
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.   

Back to top Go down
 
Masa Rehat Tengah Hari Pukul 1pm-2pm.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» hari lahir, Natal, dan maulid menurut Almarhum Gus Dur
» Hari Sabat adalah Yudaisme dan Kami Bukan Yahudi
» Apakah TUHAN tahu hari kiamat?
» NATAL itu hari lahirnya siapa?
» 25 Desember, Hari Kelahiran Yesus. Benarkah Demikian?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Sembang-Sembang-
Jump to: