Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 Klinik warga Emas

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Next
AuthorMessage
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Klinik warga Emas   Wed May 14, 2008 8:26 pm

Hai semua PPP di harap ruangan ni dapat kita kongsi pengalaman berkaitan klinik Warga Emas.Di harap kalian dapat memberi tunjuk ajar serta nasihat yang membina dalam memajukan Kesihatan Warga Emas ni. Saya dari kk Kabong telah ataupun pertama kali setup klinik warga emas di KK kabong ni pada Januari lalu. Pertama kali dianjurkan oleh KK Kabong ni. Masalah nyer saya org baru dalam bidang ni. Mana tidak pening kepala dibuat nyer. Tetapi saya berusaha mewujudkan juga klinik warga emas ni walaupun tidak mempunyai pengalaman. Diharap kalian dapat memberi idea agar dapat saya meneruskan klinik Warga Emas ni.
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Wed May 14, 2008 8:34 pm

Pertama kali mesyuarat atau penubuhan Perkhidmatan Warga Emas di KK Kabong di hadiri seramai 58 org warga Emas. Mmg sungguh membanggakan kerana pertama kali diadakan tetap mendapat sambutan. Acara yang diadakan seperti pendaftaran warga emas dengan menggunakan format saringan WTL/pind 2005 serta penubuhan jawatan kuasa warga Emas di KK Kabong dan NCD. Setakat ni warga emas yang sudah di register KK Kabong seramai 100 orang. Aktiviti yang dijalankan seperti Klinik Warga Emas setiap hari Khamis dan snaman menggunakan alat gim setiap Khamis. Penglibatan senaman itu tidak lah ramai iaitu 9 org ahli. Masalah nyer, warga emas yang saya syorkan untuk membuat aktiviti tersebut memberi banyak alasan. Di harap kalian dapat memberi idea agar aktiviti warga Emas KK kabong lebih mendapat penglibatan.. Setiap seribu langkah mesti dimulai langkah pertama. Itulah yang saya buat.


Last edited by Oscar on Mon May 19, 2008 7:08 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Sat May 17, 2008 11:41 pm

wa ahahahaha bagus! cam tok lah deresa yang dedicated!! komited!! so sapa sapa nak tambah idea tolong oscar silakan, aku belum gik buka klinik warge emas kat klinik aku. daftar warga emas dah, banyak pulak tu, buat reten warga emas pun dah tp bila send pegi PKD tau tau kami orang kat kk roban sikda klinik warga emas. tapi apapun kamek org akan cuba start lah dalam bulan 8 tok. time tok agik bz ngan benda lain. masalah kat roban tok adalah facilities dan equipment sikda. mun ada klinik warga emas pun sik dapat mok polah xtvt sebab sikda tempat khas. budget memang biasa lah. payah gilak mok mintak! so xtvt nok dapat dipolah cuma heath talk, screening dan yang simple lah yang sik memerlukan peralatan, ruang dan duit.
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 4:55 pm

MANAH NYAK UUU...AKU DTOK BEDAU NGAGA PROGRAM WARGA TUA..KENI KITAK NGAGA???
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 5:36 pm

Mula2 baka tok... ikut pengalaman aku laa.. mula2 nuan ngagak surat rasmi berkaitan program warga emas. Nuan minta sida datai maya tarikh dan masa yang ditetapkan. Nuan minta ahli panel kesihatan ataupun ktua kampung edar surat rasmi nyak laban sida nemu bagi siapa org umur 60 tahun ke atas. Nuan gagak gak poster , tampal ba klinik ataupun balai raya diak. Biar sida nemu akan program tok. nuan anggarkan brapa org yang akan hadir. Nuan minta tolong staf2 kita diak, n briefing berkaitan prgram tok. Maya sesi pendaftaran nyak nuan ngagak la makanan ringan untuk sida iya. Minta ari PKD/ PKB. Aku suba agak2 RM 250 jak. Maya pendaftaran hari pertama mmg mayuh kiak laban bisi promosi. Dik ngagak taklimat berkaitan tujuan program di adakan dan aktiviti yang dirancang ngagai sida serta taklimat kepentingan program warga emas. Maya nyak nuan mulakan sesi pendaftaran, NCD. Nuan jemput gak supervise sek nyak. Biar iya nemu utai di gagak dek ba klinik nyak.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 5:41 pm

Very Happy betul meh nyak. mun nuan ka ngagak ya anang alang2, mai bala sida ari opis sekali. amik gambar.jadi bukti nuan bisi ngagak ya.
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 5:43 pm

sambungan.... step by step.. sesi pendaftaran ngagak berterusan . Yang penting nuan dag gagak promosi besar- besaran baka di buat Klinik Batu lintang ari nyak. bila semua dah clear, dek muat lah health talk pada hari tertentu. Klinik Warga emas aku setiap hari Khamis ajak. Termasuk screening, health talk dan senaman alatan.
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 5:46 pm

anang lupa... setiap kali aktiviti yang digagak nuan ngagak laporan disrtakan gambar.. nuan submit setiap bulan aktiviti dek nyak... biar org atasan nemu aktiviti dek. PPP yang proaktif..
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 5:53 pm

OK.OK....LG AKU CUBA NGAGA,,TAPI PERLU MINTA DUIT DULU ENDA PIAK IA???
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 6:05 pm

nuan bincang ngau bos nuan lok.. udah nyak ngagak proposal berkaitan belanja makai. Just makai sekali jak.. aku suba.. air teh, air milo, air kopi, ngau 4 jenis kuih jak. Untuk 70 orang makai... kena ngambi ati sida jak... laban kitai berterima kasih kerana sida sudi datai .
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 6:10 pm

Nuan kala attach ba kabong ditok kan.. nuan mesti nemu mmg bz gak ba dtok..tpi pa boleh buat atas arahan bos besai.. Diatok 100 org dah register . Mmg mengglakan terutama penggunaan alat senaman. Byangkan berapa lama alat senaman tok udah bisi tapi nadai kala di kenak.. Kita mesti tunjukan PPP yang baru tok adalah dari golongan yang AKTIF. lepas tok may b ka mula program Remaja plak. Roy Cosmos handle.. tpi i try my best ka bantu iya... harap2 mujur gak..
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 6:18 pm

UDAH...KLINIK MANAH,RUMAH ENDUR DIAU JAI..


BERKAITAN NGAU PROPOSER,KENI NYAK...PATIENT UDAH REGISTER HTR KIN ATAU MAUH G???BUKA LPO ATAU NAMA???
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 6:57 pm

propasal tok berkaitan tujuan dek ka minta budget? untuk apa? dan aktiviti yang akan di jalankan. Udah nyak dek estimate ler kos belanja makai aktivit nyak.. mun bos setuju , maka tauk la ngena LPO ngigak catering mun malas ka nyedia makai. ataupun ngagak utai pakai suruh staff ngagak ngena LPO. Nanyak bos duluk. Dek anggarkan berapa org warga emas dek ka jemput. Contoh nya 50 0rg.. di anggarkan lah utai pakai utk 50 org. ataupun dek ka minta ngau Dr Razitasham(KPP Primer) ulih gak.
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 7:04 pm

Waktu perasmian warga Emas KK Kabong...
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 8:31 pm

ok,nyak baru terang yu.thank you...

siti g keni ka masuk kan gambar dalam web tok??/ enda nemu aku...buta comp.... scratch
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 9:12 pm

mcm tok cara ya Original msg from Rie
cara utk upload gambar:

1.) klik simbol picture yang ada diskette tu (host an image) kat reply bawah tu.

2.) pas tu browse pic yg u org nak send. (jgn yg terlampau besar MB, nanti heng PC u org upload pic besar tu.)

3.) then klik 'host it'.

4.) bila dia da bagi u alamat URL tu, klik 'copy' ('copy' yg paling bawah tu.)

5.) then klik simbol 'image', tekan Ctrl+V utk paste URL yg u org copy tadi.

6.) klik 'OK' (note that there's URL pasted at your text box after u click 'ok', don't disturb it.)

p/s: pastikan u org preview dulu sebelum send auk? kalau da send ke forum, x da tarik balik g ya. edit2 la mcm microsoft office tu selepas preview ok?
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 9:13 pm

nuan share gambar klinik nuan ba web ditok.....
Back to top Go down
View user profile
musrgmude



Number of posts : 23
Points : 6
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 10:04 pm

[img][/img]
Tok gambar boyak di btg lupar. Di ambik waktu VHT.
Back to top Go down
View user profile
musrgmude



Number of posts : 23
Points : 6
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 10:06 pm

Ku rasa aku salah cara download gmbr tok. Mungkin tertinggal step. Kelak ku coba gik.
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Mon May 19, 2008 10:34 pm

fuyooo... ada buyak sia ka.... nang untung dapat nanga... mun aku geli bulu roma aku tok... apatah gik pun selalu g VHT make boat
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Tue May 20, 2008 4:23 pm

woi mus! ne boya ko sik nampak pun! lari kot takut bunyi enjin bot. hehehe.
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Tue May 20, 2008 7:01 pm

aku nungu gambar buya ko MUS... mauk buya dah lari ke Klinik Batu lintang.. udah kena tangkap sida Dominic sia.... eee.. lambat ceta kau.. aku dah ambik gambar dah...
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Tue May 20, 2008 8:50 pm

bula kau ia dah aku pegi sia....tempat orang bedukun ia tanggar aku..benar sik....
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Tue May 20, 2008 10:49 pm

kena ngigak penemu ba diak.. mun asai ka kering.. duduk jak ba bt Lintang diak
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Klinik warga Emas   Tue May 20, 2008 10:59 pm

ya boya peliharaan dominic.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Klinik warga Emas   

Back to top Go down
 
Klinik warga Emas
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 14Go to page : 1, 2, 3 ... 7 ... 14  Next
 Similar topics
-
» apa tanggapan Muslimin tentang FPI?
» hukum jual beli kredit
» Dubes china: 5000 warga RRC syahadat di Arab!
» Takazawa, Mualaf dari Jepang
» Warga Palestina berusia 125 tahun ini menjadi saksi pendudukan "Israel" sejak era Ottoman hingga hari ini

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Program-Program Klinik Anda-
Jump to: