Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
RAJA RIMBA

avatar

Male
Number of posts : 24
Age : 34
Location : SARAWAK
Job/hobbies : PPP U38
Humor : lu pikir la sendiri
Points : 3
Registration date : 2009-02-27

PostSubject: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 12:04 am

macam semenajung,semua klinik ada kanan u32,,,setiap klnik ada skurang2nya 3 MA 1 kanan.Mcm ne mun kita pun mcm ya juak,kan best.apa pandangan kitak orang,,,
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 10:05 am

ok juga tp susah la nak penuhi kuota sebab staf kat swak tok x banyak. Sedangkan sampai sekarang masih ada klinik yg one man show aja kat swak nih. Tp kalo ada u32 kat klinik biar sidak jak incharge. Kita u29 buat keja lain je la.
Back to top Go down
View user profile
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 11:10 am

DENGAR KABAR,YG TLH BERKHIDMAT MELEBIHI 7 TAHUN BLH MEMOHO U32...MEMANGKU.TP KALAU U32 ADA KAT KK MMG BAGUS...
Back to top Go down
View user profile
drhouse
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 158
Age : 32
Location : tepi sungai byk boyak...
Job/hobbies : AMO U29/cuci klinik.. hahaha..
Points : 24
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 11:49 am

mmg patut... byk beban kerja yg x sepatutnya U29 polah...
mmg patut ilak2....
Back to top Go down
View user profile
uK@! uRg BuK@!
Newbie Forumer


Male
Number of posts : 112
Age : 32
Location : uP !n Da $kY
Job/hobbies : nG!rUp AnaNg KuR@nG
Humor : $3n@nG aT! b3L@mA
Points : 8
Registration date : 2008-10-19

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 12:07 pm

U32 di kk memang bagus, sekurang2nya banyak yang nya bleh ajar.... yang kita xtauk mauk buat atau perlu tunjuk ajar dari yg lebih berpengalaman mcm cdak ya... kan.
Back to top Go down
View user profile
anak umbong
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 156
Age : 32
Location : KK NANGA ENSIRING,ULU JULAU
Job/hobbies : PPP U29
Points : 25
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 1:12 pm

stuju...apa2 urusan melalui cip,x ku pening pala g..hehehe
Back to top Go down
View user profile
uK@! uRg BuK@!
Newbie Forumer


Male
Number of posts : 112
Age : 32
Location : uP !n Da $kY
Job/hobbies : nG!rUp AnaNg KuR@nG
Humor : $3n@nG aT! b3L@mA
Points : 8
Registration date : 2008-10-19

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 4:14 pm

xjuak maksud nya xmauk keja kan pok cuma serahkan pada yang lebih pakar dan blajar... Very Happy oooo mark, mcm happy jak u di cnun...
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 9:01 pm

betuah mun PPPU32 mau duduk ngan kita di KK....bukan tempat sidak nya....di PKB baru tempat sidak nya...

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
anak umbong
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 156
Age : 32
Location : KK NANGA ENSIRING,ULU JULAU
Job/hobbies : PPP U29
Points : 25
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 9:54 pm

happy sangat2 pok...dh lebih BMI ku sitok,huhuhu cheers
Back to top Go down
View user profile
RAJA RIMBA

avatar

Male
Number of posts : 24
Age : 34
Location : SARAWAK
Job/hobbies : PPP U38
Humor : lu pikir la sendiri
Points : 3
Registration date : 2009-02-27

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Mon Mar 16, 2009 10:49 pm

terimakasih atas pendapat yng diberi,,,,,,,semoga semua klinik ada lebih dari sorang MA,,senang keja kita.
Back to top Go down
View user profile
cloud
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 450
Age : 35
Location : Cat City
Job/hobbies : GRO (Goverment Officer) Join Internet
Humor : Big Head..Big Brains..Good Memory..Good Liar..If You Want Be A Liar..You Must Have A Good Memory..
Points : 48
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Tue Mar 17, 2009 1:14 am

Jay wrote:
betuah mun PPPU32 mau duduk ngan kita di KK....bukan tempat sidak nya....di PKB baru tempat sidak nya...

anti aku nyadi PPP U32 ila parr ka aku nyaga KK nn... Laughing ..nyamai agi gawa ba KK ari gawa ba PKB..adu return aja ba KK..nibuh screen pt..
Back to top Go down
View user profile
uK@! uRg BuK@!
Newbie Forumer


Male
Number of posts : 112
Age : 32
Location : uP !n Da $kY
Job/hobbies : nG!rUp AnaNg KuR@nG
Humor : $3n@nG aT! b3L@mA
Points : 8
Registration date : 2008-10-19

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Tue Mar 17, 2009 12:03 pm

dah lebih bmi ko... hahahha... sama lah kita.... tapi satu2nya cara aku nak ngurang berat tok di kk aku pergi jak dengan org berjalan dalam utan , nembak binatang.... kalah rasa lelah main bola... heheheh... pirat.. lelah tapi syok...
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Tue Mar 17, 2009 9:46 pm

cloud wrote:
Jay wrote:
betuah mun PPPU32 mau duduk ngan kita di KK....bukan tempat sidak nya....di PKB baru tempat sidak nya...

anti aku nyadi PPP U32 ila parr ka aku nyaga KK nn... Laughing ..nyamai agi gawa ba KK ari gawa ba PKB..adu return aja ba KK..nibuh screen pt..

manah meh nya...

_________________
just me...
http://jamainambang.blogspot.com/
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Shinobi_****

avatar

Number of posts : 20
Age : 32
Points : 3
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Tue Mar 17, 2009 10:59 pm

huhh....mun U32 kat klinik rsa aku cdak ya yang selalu ilang bh...dah cif lah katakan..skit2 ilang pdh g ofis kita neu taok dak cif2 tok bkn nya lurus gilak...byk yang bengkang bengkok cdaknya...jgn2 kja cdak ya klak kita yang molah...ssh2..lak mun sik ikut ktanya SKT kta yg jadi sasarannya..bkn smua dak cif yang camya tp da segelintirnya bh....yalah kan kat out station kja ngan cdak baru2 sukati nya ajak gk lak..
Back to top Go down
View user profile
anak umbong
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 156
Age : 32
Location : KK NANGA ENSIRING,ULU JULAU
Job/hobbies : PPP U29
Points : 25
Registration date : 2009-02-20

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Tue Mar 17, 2009 11:07 pm

nanga rupa juak,mun kita bengkeng,cip cm ya juak,mun kita ok....cip jaik,apa g,sound la terus terang,xboh btapok2....jgn mgalah biarpun kita under nya...x bmakna nya bos,boleh polah sukati,nya pun penah merasa spt yg kita rasa...kan????
Back to top Go down
View user profile
cloud
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 450
Age : 35
Location : Cat City
Job/hobbies : GRO (Goverment Officer) Join Internet
Humor : Big Head..Big Brains..Good Memory..Good Liar..If You Want Be A Liar..You Must Have A Good Memory..
Points : 48
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Thu Mar 19, 2009 1:02 am

mun aku nyadi PPP U42 bagus nak ku nyaga korang... Basketball
Back to top Go down
View user profile
drhouse
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 158
Age : 32
Location : tepi sungai byk boyak...
Job/hobbies : AMO U29/cuci klinik.. hahaha..
Points : 24
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Thu Mar 19, 2009 8:52 am

betul3.... apa2 pun, ada yang baik dan ada yang buruk..
tp, sedikit sebanyak dapat kurngkan beban keja u29 mun ada cip ya...
Back to top Go down
View user profile
jackson Impin
User Forumer
avatar

Male
Number of posts : 80
Age : 39
Location : Jab. Kecemasan & trauma Hosp. Kapit
Job/hobbies : gardening/fishing(AMOU29)
Points : 6
Registration date : 2008-06-25

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Thu Mar 19, 2009 10:30 am

Sekiranya ada PPPU32 di klihik out station lagi bagus..kerana pengalaman dan pengetahuan yang ada pada beliau dapat meningkatkan mutu perkhidmatan dan secara tidak langsung meningkat kualiti perkhidmatan kepada masyarakat di kawasan terebut....tarap kesihatan juga dapat di tingkatkan kerana pengalaman dan pengetahuan beliau di salurkan kepada pegawai yang baru....
Back to top Go down
View user profile
drhouse
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 158
Age : 32
Location : tepi sungai byk boyak...
Job/hobbies : AMO U29/cuci klinik.. hahaha..
Points : 24
Registration date : 2008-09-16

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Thu Mar 19, 2009 11:38 am

yeah... sokong2...
pengalaman mmg ptg...
terutama kpd para2 junior...
Back to top Go down
View user profile
aubreysherrod
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 911
Age : 34
Location : Lubok Antu, Sarawak
Job/hobbies : Minum ejok/beer/langkau
Points : 316
Registration date : 2009-02-10

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Thu Mar 19, 2009 8:59 pm

mungkin masa akan datang perkara ini akan terjadi.... kita akan di 'upgrade' dari semasa ke semasa... menurut saya pun chif, post untuk u42 diseluruh malaysia adalah 100+ tapi hanya 30+ yang telah di isi... pada masa akan datang juga, u36 yang jadi bos bahagian....
Back to top Go down
View user profile http://genghaus.blogspot.com
mr. xyz



Male
Number of posts : 38
Age : 34
Location : sarawak
Job/hobbies : ppp u29
Points : 10
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Sat Mar 21, 2009 11:37 am

ya lah... coz kita payah gilak nak promote bah... byak ppp yang ada ijazah sarjana muda... tapi tetap juak makan gaji diploma nak...bla semua kk mesti ada u32, tuk akan memperbanyakkan peluang kenaikan pangkat bah.... mutu kerja d klinik pasti lebih baik coz dak nya akan mx klinik jak. tuk mun mcm klinik sorang ppp, ulang alik dari bilik pemeriksaan ke opis y/m... buat 2 or lebih kerja dlm 1 masa... nak nangga pt gik...
Back to top Go down
View user profile
aubreysherrod
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 911
Age : 34
Location : Lubok Antu, Sarawak
Job/hobbies : Minum ejok/beer/langkau
Points : 316
Registration date : 2009-02-10

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Sat Mar 21, 2009 7:27 pm

menurut bos saya, klinik yang besar2 akan ada u32 dan u32 itu bukan nya kenaikan pangkat tapi ianya adalah FLEXI GRED.....
Back to top Go down
View user profile http://genghaus.blogspot.com
Uchu Beliau
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 739
Age : 36
Location : DI MANA BUMI DI PIJAK
Job/hobbies : DRESSA KAMPUNG 81
Humor : CAKAP TAK SERUPA BIKIN
Points : 68
Registration date : 2009-01-12

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Sun Mar 22, 2009 7:53 pm

aubreysherrod wrote:
menurut bos saya, klinik yang besar2 akan ada u32 dan u32 itu bukan nya kenaikan pangkat tapi ianya adalah FLEXI GRED.....
ya ka?kira memangku la ya?
Back to top Go down
View user profile
aubreysherrod
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 911
Age : 34
Location : Lubok Antu, Sarawak
Job/hobbies : Minum ejok/beer/langkau
Points : 316
Registration date : 2009-02-10

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Sun Mar 22, 2009 11:04 pm

bukan memangku... tetapi dia pakar dalam bidang dia... u32 tidak buat pengurusan tetapi buat klinikal.....
Back to top Go down
View user profile http://genghaus.blogspot.com
cloud
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 450
Age : 35
Location : Cat City
Job/hobbies : GRO (Goverment Officer) Join Internet
Humor : Big Head..Big Brains..Good Memory..Good Liar..If You Want Be A Liar..You Must Have A Good Memory..
Points : 48
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   Tue Mar 31, 2009 12:56 am

..kalo baru jadi U32 kene memangku selama setahun baru confirm jadi U32..
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?   

Back to top Go down
 
semua klinik mesti ada U32,apa pandangan kitak orang?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Pandangan Orientalis Terhadap Hadits
» Pada dasarnya semua manusia lahir muslim
» Pandangan Islam Mengenai Tasawuf
» Malaikat dan iblis dalam pandangan kristen
» Kematian,dalam pandangan Kristen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Sembang-Sembang-
Jump to: