Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Sun Jul 20, 2008 3:33 pm

Very Happy WE... / US... always right!!!!................... Very Happy hheeehhee
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Anak Apai

avatar

Male
Number of posts : 22
Age : 37
Points : 0
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Sun Jul 20, 2008 5:04 pm

Hahaha, situasi tu semua PPP pernah dan sedang lalui.
U cakap macam mana pun, customer always right, bos always right and u r wrong.

Sebab tu KKM perkenalkan budaya koperat (keparat), sebab dorang nak kita faham ungkapan "customer always right".

Kita sebagai PPP harus melayan pelanggan tak kira kecemasan atau bukan, yg kita harus risaukan ialah ADAKAH KITA SUDAH MELAKUKAN TUGAS KITA DENGAN BETUL (BERPANDUKAN SOP), tu sahaja.
Sebab dalam SOP kita tak bole pilih2 pesakit kita.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Mon Jul 21, 2008 11:18 pm

dalam skop bidang kuasa tugas kita ,tidak bole ada ungkapan customer always right. sebab kita hendak supaya pt ikut nasihat kita bukan kita ikut nasihat pt. kita triage pt bukan pt mintak ubat dr kita.
Back to top Go down
View user profile
Anak Apai

avatar

Male
Number of posts : 22
Age : 37
Points : 0
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Tue Jul 22, 2008 11:28 am

hahaha, bro kena faham konsep dalam KKM.

1. SOP adalah kitab supaya kita bekerja mengikut prosedur yg betul.

2. Istilah customer always right adalah diwujud kan dlm budaya koperat KKM, kerana kita berdepan dengan public atau patient.
3. Sebagai kakitangan KKM, kita kena ikut 2-2 sekali.
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Tue Jul 22, 2008 12:23 pm

Bro.......Kena tengok betul2 istilah "customer always right"

Saya setuju "customer always right.

TAPI

Customer "pijak kepala" is NOT right.
Back to top Go down
View user profile
Anak Apai

avatar

Male
Number of posts : 22
Age : 37
Points : 0
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Tue Jul 22, 2008 1:06 pm

Yes correct.

Untuk mengelakkan dari kepala dipijak, kena rujuk balik SOP, dan vice versa.

Di sini lah keprofesionalan kita diuji, walaupun kita ni kategori sokongan.
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Tue Jul 22, 2008 1:16 pm

Sesungguhnya itulah yang saya maksudkan.
Jgan bekerja ikut perasaan, tapi bekerjalah ikut rentak dan cara yang disukai ramai, tapi jgn sampai dipijak.Asal PR dpt dikekalkan dgn baik sesama org kpg OK lah tu.....
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Tue Jul 22, 2008 11:21 pm

ape da kita org nih. mana ada istilah tu dlm budaya KKM. budaya KKM adalah " Penyayang, Kerja berpasukan dan profesionalisma adalah budaya kerja kita" dah ajaran sesat dah nih! first of all tak payah la sebut SOP tu kitab. saya tak rasa kita PPP ikut SOP tu 100%
Penyayang:
-mementingkan nilai kemanusiaan
-melayani pelangan dengan mesra, bersopan santun
-responsif

Kerja berpasukan:
-Tanggungjawap secara kolektif
-peranan kepimpinan

Profesionalsme:
-beretika
-beriltizam
-berdisiplin
-mematuhi piawai dan norma

tersebut adalah nilai utama budaya korporat KKM dan maksud kendiri bagi setiap nilai. tiada satu pun yg menyebut atau memberi maksud secara lansung atau tak lansung bahawa customer always right. macam yg saya cakapkan sebelum ni ungkapan tersebut hanya satu gimik murahan sahaja...
berikut adalah tanggungjawap pesakit atau pelangan yg mengunjungi klinik untuk mendapatkan rawatan. seperti yang termaktub dalam polisi KKM
Tanggungjawab Pelangan
1.pelangan hendaklah mematuhi keperluan yang telah ditetapkan iaitu;
-membuat temujanji dahulu sebelum datang ke klinik
-datang ke klinik mengikuttemujanji
-masuk ke unit yang ditetapkan ( seperti bilik rawatan, xray, makmal) mengikut giliran
2.pelangan haruslah bersama-sama menjaga harta benda dan kebersihan klinik/ hospital
3.menggunakan kemudahan yang disediakan dengan baik dan selamat

sekali lagi, tiada disebut malah tiada maksud tersirat tentang ungkapan customer always right. so pikir pikirkan lah???
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 1:09 am

Very Happy KK Management Manual, Standard Operating Procedure, CPD dan sebagainya adalah garis panduan bagi kita...mengurus...merawat....mengendali...dan sebagainya....supaya tindakan yang kita lakukan tidak bercanggah dengan apa yang diterangkan..walau kita tidak menngikuti sepenuhnya ....bila kita mengendalikah sesuatu kes..saluran-saluran yang perlu kita ikut.. jika memerlukan bantuan.... Buku ini wujud sudah bertahun-tahun lamanya... dan di perbaharui mengikut keadaan dan keperluan semasa..... tetapi buku itu TIDAK mengajar kita.. bagaimana cara kita membawa diri di tempat orang..."Public Relationship" kita....perangai kita... gaya kita...olah kita....memberitahu asal usul kita.........

Kita semua PPP yang mana mungkin pernah bertugas KK, Poliklinik, Hospital..atau di setaraf dengannya.. yang senantiasa berdepan dengan... seribu satu macam perangai... manusia(customer kita)......... kita semua juga manusia seperti mereka..mempunyai perasaan..... kasih sayang...marah...benci...ego...sombong...iri hati...cemburu...dan banyak lagi yang terpendam dalam lubuk hati masing-masing...... Ini lebih kepada individu itu sendiri.....bagaimana mentaliti kita nak menghadapi keadaan dan situasi sedemikian...masih teringat saya dengan kata-kata Jerome Chen dulu..."Kamu menyusahkan Saya Selama 3 Tahun, Pelanggan kita(Pesakit) Akan Menyusahkan Kamu 30 Tahun"..........ini lah situasi yang kita hadapi di KK sekarang........Oncall k ke rumah lah,...Pesakit datang ikut suka hati dia lah,...tak bawa kad OPD lah,....Rawatan Berkirim lah...itu lah,...ini lah...dan banyak lagi......semua itu tak ada dalam Panduan-Panduan seperti yang sebut diatas tadi...bagaimana SOP nya..sebab situasi begini wujud di mana-man tempat di dunia yang fana ini........tanya diri sendiri...... kadang-kadang kita marah...geram...meluat...dan... sebab itulah masalah... seperti ini di luahkan dalam Forum PPP..untuk perbincangan... mendapatkan pendapat...pandangan.....buah fikiran supaya kita boleh bersembang dalam forum ini...

Dan adanya Budaya Korporat itu lah...yang membataskan tindakan... kita terhadap pelanggan kita...siapa tidak geram,..marah...meluat...??????...tidak semesti nya CUSTomer Always rihgt!! kalau dalam keadaan sebenarnya. secara rasional...TETAPI kita tidak boleh menidakkan kehendakan mereka!!!!
mahu tak mahu kena juga ikut rentak pelanggan kita.......sebab kita bertindak secara Professional demi untuk Periuk Nasi Kita sendiri (profession), Jabatan dan Kementerian.....
Pelanggan memang tak peduli akan tanggungjawab dia sebab apa yang mahu ialah Perkhidmatan Kita.....
dan mungkin cara sesetengah mereka... yang.... menyebabkan kita menghadapi situasi ini..... ini yang normal dan biasa di mana klinik malah di hospital sekali pun.... apa yang kita mampu buat adalah simpan dalam hati........... Smile Smile
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Anak Apai

avatar

Male
Number of posts : 22
Age : 37
Points : 0
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 12:26 pm

Yes, 100% right. Bagus Uchu beliau.

Budaya Koperat adalah budaya " Customer Focus" di mana kita hendaklah melayan karenah2 pesakit.
Di sinilah istilah 'customer always right' tu wujud, dan dalam budaya koperat istilah ini memang wujud.
Dan dalam piagam pelanggan kita pun merujuk kepada kehendak dan kepuasan pelanggan kita.
Dalam budaya koperat, rawatan adalah perkara kedua, yg pertama adlah kepuasan pelanggan terhadap layanan kita.

Tak kira macammana pun kita tak boleh menidakkan kehendak pesakit, namun apa yg dapat kita penuhi adalah berdasarkan SOP kita.
Jangan lupa merujuk SOP, sebab tak selama nya dalam 30 thn perkhidmatan kita, tindakan kita semua betul. Ada masa kelak, kita akan disiasat dan dinilai berdasarkan SOP kita.

Kita PPP ibarat timun dalam kisah 'durian dan timun', digolek sakit, menggolek pun sakit.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 12:34 pm

wah bos panjang lah komen lo. layan memang layan lah patient walupun dia orang datang tengah malam semata-mata kerana blocked nose aja. memang layan tak kira apa perangai dia org ada. tapi saya cuma terangkan budaya korporat tu sebab ada member kita cakap ada ungkapan customer always right dalam budaya KKM. dan sikap simpan dalam hati itulah yang membuat masalah sebegini tak pernah selesai atau kurang. sepatutnya kita bertindak aggresif dalam menangani perkara sebegini.
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 12:38 pm

Sleep Sleep barang ia dia mh kaban

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 12:48 pm

Amat meh nyak,Org bejaku pasal respect, nama d nadai penemu langsung deh Parrrrrrrrrrrrr
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 12:55 pm

bc ga mimit anak penemu,, tang ka ninga ka penemu bala bukai,,,,,,

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 1:06 pm

Au.............pia meh.Penemu ke manah kitai sama ninga.Nti bc kurang tua nambah ke ia gak.Dinga aku nemu magang org ditu, kada ke sida nunda utai ke disebut nya.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 1:09 pm

ok macammana kalo kehendak pesakit melangkaui bidang kuasa kita, melangkaui undang2 dan paling penting melangkaui SOP tu? sori la bos tapi nampaknya awak salah faham maksud customer focus dlm buday KKM. ia bukan bermaksud customer alway right but its simply mean we have to focus on the need of our customer not by what they want from us but by what we can provide to them as long as it is within our job description, within our authority and within the law.kita tidak harus melayan setiap kehendak pesakit tetapi lebih menumpukan kepada apa yang kita boleh lakukan dalam bidang kuasa kita masing2 untuk memberi khidmat terbaik dan kepuasan pelangan tak bermaksud kita memenuhi setiap kehendak mereka tetapi memberi khidmat yg terbaik dan apa yang kita fikirkan terbaik bagi pesakit selagi ia termaktub dalam deskripsi tugasan kita, dalam bidang kuasa kita dan tidak melanggar undang2. macammana pula kalau kehendak pesakit itu memaksa kita untuk melakukan sesuatu yang di luar bidang kuasa kita, di luar kemampuan kita dan paling penting di luar undang2? kalo customer always right adakah itu bermaksud kita harus mengikut kehendak mereka walaupun kita tahu ianya sesuatu yang tidak betul? so fahamilah secara mendalam. sudahlah nampaknya awak akan tetap dengan pendirian awak dan saya pula tetap dengan pendapat saya. boringla cari topik lain la trunks. kita tak sependapat nih lelah jak tangan taip banyak banyak. apapun saya harap member kita yang lain dapat sedikit petunjuk dan kefahaman dr apa yang kita berdua debatkan nih. dan biar yg baik la. saya cuma tak setuju ungkapan tu digunakan ajalah, yg lain tu saya setuju. oi bro jamain cari topik baru gik! ok la bro topik tamat disini aja. saya tengah sibuk nak buat website utk klinik saya ni. albino


Last edited by Ghost Rider on Thu Jul 24, 2008 11:05 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 3:03 pm

Very Happy sebab tu kamek katakan kita tidak beupaya menidakkan kehendak pesakit...takkan U nak marah dengan mereka kerana datang tengah malam... mereka ada maruah,.. ada keluarga.. sahabat andai..........dan disebabkan itu mereka membuat aduan....dengan orang... atau individu yang berkuasa di kawasan itu...silap-silap pecah periuk nasi kita..... bagaimana??? siapa tak marah????.... aku pun marah... kalau pesakit datang tengah malam kerana Selsema saja.... tapi tindakan kita itu terbatas.... jika dalam situasi kecemasan kita pulak tak ada di situ...bagaimana?? bukan bermakna kita terperuk 24jam di klinik/berek...kita bukan nya tak ada disitu... mungkin masa tu pergi beli barang sekejap kah...tiba-tiba ada kes kecemasan datang.....????? kita juga yang akan di salahkan..... Saya rasa... masalah ini timbul mungkin di KK yang mana PPP nya hanya seorang saja...... Kes macam sudah terjadi dikalang PPP kita...

SOP adalah panduan untuk kita mengendalikan sesuatu kes... KK Management panduan untuk kita Mentadbir, mengurus, melaksanakan perkhidmatan kita.. SOP tak ajar kita macam mana cara melayan kerenah, perangai, sikap, dan peradaban mereka...yang ada hanya cara merawat mereka yang sakit...
Sebab itulah saya katakan... ini adalah sikap diri sendiri... bagaimana kita menyerap tekanan kerenah pesakit yang bebal tak masuk akal ni...mahu tak mahu kita ikut rentak dan kehendak..mereka...kalau silap-silap diri kita sendiri akan menjadi mangsa..sebab kita di bawah UNDANG-UNDANG yang di buat oleh manusia itu sendiri...janga sekali mencabar pesakit... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 3:49 pm

Steady unggal.Nyak meh utai ko aku sarinyak.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 5:07 pm

ihhh pecah pala aku ngan korang tok.. salah faham benar korang tok... confused apa yang saya maksudkan adalah bukan kita tak payah nak layan patient atau menidakkan kehendak dia orang tapi kita mesti punya batas atau limit supaya kita sendiri tidak terjebak dengan masalah. kalo patient nak komplen biarkan sajalah asalkan kita buat tugas kita seperti yang sepatutnya dan terkandung dalam SOP atau KK Manual atau Budaya KKM. patient nak komplen itulah gunanya peti cadangan/aduan tu. lepas dia orang komplen barulah terletak pada SAMO I/C kita untuk menilai/ menyiasat aduan tersebut.
apa yang nak ditakutkan org buat aduan, jika kita dipihak yang benar kita tak perlu takut. so kalo kita dah buat kerja ikut standard dan dalam bidang kuasa kita dan undang2 orang takkan nak komplen. dan jika YB atau individu berkuasa terlibat kita juga boleh menggunakan undang2 untuk melawan balik. bukan YB yg bayar gaji kita dan jika mereka masuk campur itu boleh dikatakan menyalah guna kuasa untuk kepentingan sendiri. BPR kan ada.
patient datang tengah malam tak jadi hal bos.. tapi bagaimana pula dengan kehendak patient yang boleh menyebabkan kita melanggar undang2? misalnya pemeriksaan mata untuk pemilikan senapang, kita dah check then mata dia memang tak bagus tapi dia cuba pula nak rasuah kita untuk adjust2 keputusan adakah itu pun kita nak ikut? atau dia orang mintak cuti sakit lebih dr yang sepatutnya adakah itu pun kita nak ikut?
maksud saya bukan lah kita melawan kehendak patient sepenuhnya TETAPI kita mesti bijak dalam menilai keputusan kita. kalo kehendak pesakit ada benarnya kita ikutlah. tapi kalo kehendak patient tu tak masuk dek akal apa guna kita ikut. so kita kena lah guna health talk kita disini dan kita beri penerangan kepada mereka kenapa kita tak boleh buat seperti yang dia orang inginkan. secara tak lansung kita tidak mengikut kehendak pesakit dan kita buat dengan cara yang lembut.
terus terang saya katakan saya TAK PERNAH marah pada patient kerana datang tengah malam. tapi saya tegur mereka dengan nada yang agak lantang sekadar untuk memberitahu apa guna on call. dan pesakit dapat menerima teguran kerana melalui penerangan saya mereka telah tahu mereka melakukan kesilapan. dan disinilah profesionalisme kita akan teruji. yang penting ADVICE AND EXPLAINATION kepada pesakit. tak lah dia orang macam2 kehendak.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 5:09 pm

ooooppppss lupa da.
kita berkhidmat untuk masyarakat, mencurah bakti dan segalanya untuk masyarakat TETAPI kita bukan hamba abdi masyarakat. PIKIR-PIKIRKANLAH?????????
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 5:37 pm

Very Happy begitu lah yang sebaiknya... tapi kalau yang menyalahi Undang-Undang dan boleh memusnahkan profession kita sebaiknya janganlah di turuti...brothers .. Untuk Pengesahan Kesihatan Pesakit.. (Medical Check-up/ Medical Declaration) itu bukan tunggungjawab PPP....itu tanggungjawab MO.... jangan terperangkap.... kalau u tahu benda tu salah... janganlah ikut... contohnya mereka... nak merasuah.....kalau U bagi sekali..... satu kampung akan datang buat perkara yang sama... jangan lah sampai begitu my friend....

Berkenaan dengan cuti.... kalau U ada Circular yang mengatakan PPP hanya layak memberikan cuti sebanyak 2 hari bagi sakit yang sama.... U kena tunjukkan dgn dia dan suruh di baca..... bahawa kalau U memberi dia cuti lebih 2 hari untuk sakit yang sama...U akan kena tindakan tatatertib atau undang-undang... kita orang sini pakai Circular tu cakap ngan pesakit..... Very Happy Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 6:56 pm

AAAAAaaaa!!!! lega gua. paham pun kita org nih! ingatkan tak paham2 lagi. itu lah yg gua maksudkan. gua bukan suruh kita orang lawan atau tidak menurut kehendak pesakit. kita boleh turut tapi bukan semua, berpada-pada lah.

untuk pengetahuan geng semua. masa mula2 gua datang klinik gua dulu on call memang teruk. sehari sampai 4-5 patient lepas office hour. hujung minggu pula kadang2 ada 8-9 orang. bukan kes emergency pun. 2-3 bulan keadaan camtu. lepas tu gua selalu ADVICE AND EXPLAIN dengan patient maksud on call dan sekarang jumlah patient masa on call jatuh dengan mendadak. seminggu mungkin paling banyak pun 9-10 orang.
ini adalah berkat gua tidak mengamalkan ungkapan customer always right dan gua tidak menurut semua kehendak patient. Dulu sebulan kadang boleh sampai 100 patient waktu on call sekarang nih 40-50 aja.

paham pun kita orang ni. ingatkan kita orang ikut semua kehendak patient. hmmmmm..... ok la. hei bro jamain u tak nak buat website untuk kk singai ke?
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 9:21 pm

Very Happy thank's.... macam ni molah nya...mun dekat senang juak... Rolling Eyes
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 9:52 pm

senang aja u sendiri boleh buat. u tengok post saya pasal website tu.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   Wed Jul 23, 2008 10:52 pm

Very Happy thank's bounce
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Sponsored content




PostSubject: Re: Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.   

Back to top Go down
 
Patient tak respect dengan staf dan peraturan klinik.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-
» Doctor - patient communication...
» Beda Hadits dengan Sunnah
» perjanjian manusia dengan tuhan sebelum dilahirkan
» Islam Kalah dengan Yahudi dan Nasrani!
» Perbedaan Sunni dengan Syiah - 2

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Sembang-Sembang-
Jump to: