Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
cloud
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 450
Age : 35
Location : Cat City
Job/hobbies : GRO (Goverment Officer) Join Internet
Humor : Big Head..Big Brains..Good Memory..Good Liar..If You Want Be A Liar..You Must Have A Good Memory..
Points : 48
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...   Sun Mar 01, 2009 9:16 pm

..mempunyai apa jua Jenis sijil pos basic merupakan ADVANCED bagi seorang PPP utk kenaikan pangkat dan ia juga harus disokong kuat oleh markah SKT,PTK,Ketua jabatan dan yg terbaru sistem CPD..tapi yg menjadi halangan nampaknya sistem CPD..kerana ia lebih menjurus kepada markah yg diperolehi mengikut kekerapan menghadiri kursus dan tugas2 rasmi yg diarahkan..mgkin sukar utk mencapai CPD yang baik sekiranya ada sistem berat sebelah dalam pentadbiran..soo..galakan utk yg nak cepat NAIK GAJI..bukan PANGKAT..further studt kat mana2 universiti asal cukup modal x perlu naik pangkat janji gaji besar..U41..tp jika dah gaji U41 paling jaik pun dah naik pangkat tu..' Harapan kepada rakan2 PPP kita harus pandang ke depan..apa yang kita rasakan sesuai dan boleh menaikkan martabat diri dan hidup teruskan perjuangan dan cita2 anda..at last cloud nak promote jap..
PHC (PRIMARY HEALTH CARE IS THE BEST WAY TO SUCCESS IN FUTURE IF U ARE STILL PPP (PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN)..kenyataannya berapa ramai MO yg sanggup bekerja di klinik yg serba kekurangan..fikirkan semua..PHC adalah NYAWA utama PPP lebih2 lagi bagi kita kat SARAWAK ini..
Back to top Go down
View user profile
RAJA RIMBA

avatar

Male
Number of posts : 24
Age : 34
Location : SARAWAK
Job/hobbies : PPP U38
Humor : lu pikir la sendiri
Points : 3
Registration date : 2009-02-27

PostSubject: Re: Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...   Wed Mar 04, 2009 9:15 am

memang betul apa yang rubani katakan..saya setuju benar cheers post basic adalah satu point tambahan yang akan dilihat bila kita memohon kanan..yang belum ambik posbasik ambik la awal.jangan ketinggalan di belakang.kalau nak ambik posbasik,ambik penjagaan kesihatan primer lol!
Back to top Go down
View user profile
RAJA RIMBA

avatar

Male
Number of posts : 24
Age : 34
Location : SARAWAK
Job/hobbies : PPP U38
Humor : lu pikir la sendiri
Points : 3
Registration date : 2009-02-27

PostSubject: Re: Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...   Wed Mar 04, 2009 9:33 am

penjagaan kesihatan primer akan naik satu hari nanti tengok la ko org nanti lol! sekarang unit promosi akan ditubuhkan lebih meluas,bayangkan semua daerah,kk ada unit promosi.so disana nanti tentu ada pos kanan.kan betul,bila unit ni diwujudkan akan banyak la jawatan kanan...jd pikir2 la apa apa yang saya katakan ini.kita dresa,bukan mo...tempat kita dengan masyarakat bukan d hospital.
Back to top Go down
View user profile
cloud
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 450
Age : 35
Location : Cat City
Job/hobbies : GRO (Goverment Officer) Join Internet
Humor : Big Head..Big Brains..Good Memory..Good Liar..If You Want Be A Liar..You Must Have A Good Memory..
Points : 48
Registration date : 2008-11-13

PostSubject: Re: Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...   Wed Mar 04, 2009 10:07 am

..kenyatannya banyak PPP lepasan pos basic PHC kalo pandai memanfaatkan apa yg dipelajari dari pos basik phc berjaya..tahu tak unit epidiomiologi banyak memerlukan PPP yg ada pos basik PHC..kat KKM unit Epidiomologi yang menguasa unit tersebut adalah dari PPP gred U52.tapi bila join health bhgian penyakit berjangkit/Epidemiologi diberi S52..bayanglkan all my friend..ini tips dan semangat utk perjuangan PPP kita..MO sendiri pun skrg mula respect dan percaya dgn keupayaan PPP kita..asalkan kita rajin berusaha.. Laughing Idea


Last edited by cloud on Fri Apr 10, 2009 11:04 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
uK@! uRg BuK@!
Newbie Forumer


Male
Number of posts : 112
Age : 32
Location : uP !n Da $kY
Job/hobbies : nG!rUp AnaNg KuR@nG
Humor : $3n@nG aT! b3L@mA
Points : 8
Registration date : 2008-10-19

PostSubject: Re: Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...   Wed Mar 04, 2009 12:52 pm

betul tu...... Smile
Back to top Go down
View user profile
RAJA RIMBA

avatar

Male
Number of posts : 24
Age : 34
Location : SARAWAK
Job/hobbies : PPP U38
Humor : lu pikir la sendiri
Points : 3
Registration date : 2009-02-27

PostSubject: Re: Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...   Wed Mar 04, 2009 1:47 pm

caya la bro.....mcm tu la,jgn putus asa...idup dresa lol!
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...   

Back to top Go down
 
Pos Basik Salah Satu Syarat Untuk Kenaikan Pangkat....Hapuskan Syarat ini...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Jawaban Ilmiah untuk ejekan kristen tentang kenapa bersuci 7x salah satu dicampur tanah setelah terkena air liur anjing
» Gathuk2an Tingkat Tinggi: Micro-Chip Salah Satu Pertanda Kiamat ?
» kekuatan dan kelebihan paham asyariyah
» cara meringankan siksa kubur
» Mengapa Kucing Bukan Salah Satu Hewan Penghuni Surga ?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Sembang-Sembang-
Jump to: