Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 kk akan dibuka hari sabtu..setuju?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
noelwan



Number of posts : 25
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Fri Jun 20, 2008 9:34 am

pening kepala apabila di umumkan kk kta akan dibuka pada hari sabtu..masalah ni geng..kta dah biasa sik krja hari enam..tiba2 dia org buat camni...truk222 scratch
Back to top Go down
View user profile
noelwan



Number of posts : 25
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Fri Jun 20, 2008 9:42 am

memang rasa tak puas hati la geng. jabatan lain sik jua buat kdak ia..gara2 minyak naik kta medical jadi mangsa. bukan kita yang bagi harga minyak naik kan?..kita pun pakai minyak jua turun kja..memang tak patut..
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Fri Jun 20, 2008 11:16 am

nda aku,, kita ka rehat, ni nya nyau kerja ga ari 6,,lainlah nti kerja syif......to dah melampau to...bila u dengar tentang kenyataan tuk? selagi pekeliling blm kluar usah risau. jangan nak memeningkan kepala sendiri,, kelak habis pcm d KK kenak ko

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
noelwan



Number of posts : 25
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Sat Jun 21, 2008 12:03 pm

opd akan dbuka samapi 9.30pm...bakani nya deh? doktor d bagi cdak rm80 sejam. kta tok mau d bagi apa?,,,ehhhh tak patut
Back to top Go down
View user profile
Roslan
Admin
avatar

Male
Number of posts : 190
Age : 36
Location : KK Beluru Miri
Job/hobbies : Penolong Pegawai Perubatan U29
Humor : I Love Mr. Bean And Cartoons
Points : 15
Registration date : 2008-02-19

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Sat Jun 21, 2008 4:57 pm

macam2 jak cdak kerajaan tok menekan staf kesihatan.aku betul2 x setuju jika klinik dibuka pd hari sabtu.sudah la waktu pejabat dibuka sehingga 9.30mlm,sambung gik keja hr sabtu.
Sikpatut....
Back to top Go down
View user profile http://deresa.forumc.biz
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Sat Jun 21, 2008 9:15 pm

amatlah sik patut dan sik logik dan tak tercapai dek akal benda ni. kalo klinik kat bandar besar atau yg banyak patient tu ada la jua reason nya buka hari sabtu tapi kalo klinik patient takat 20 ke 30 sehari tu apa guna buka hari sabtu. kalo klinik cam kk jalan masjid tu bolehlah buka hari sabtu tapi kalo klinik kat pedalaman tak patutla. boleh jua buka hari sabtu dengan syarat gaji up atau at least hari sabtu tu claim ot. camna?
Back to top Go down
View user profile
noelwan



Number of posts : 25
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Sun Jun 22, 2008 2:00 pm

mun sidak bg full ot bleh jua. mun sik stiap bulan kerajaan bg kita intensif ot...ia lg baguskan...
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Mon Jun 23, 2008 12:36 pm

Nti bc di bagi elaun mimit ok,, tok apa kita dapat,,,,??? Manah g unungminggu nyala undang,, ngiga upa apong ka,, udahnya kangau ka bala kaban, alu ngirup..........pandak ari laban nya kaban

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
noelwan



Number of posts : 25
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Mon Jun 23, 2008 1:06 pm

amat ko dek kbn....irup k arak panduk lalu betabas k upak pantuni nda nyamai..tunu ke ikan keli amat alu merah moa lbn ia...ndai maioh runding...ohaaa..empa nyawa..
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Mon Jun 23, 2008 4:36 pm

Ni kaban aku d Igan nadai meda forum ia....kaan ku nya ka mat Ngirup,, dahnya alu poco2 bai ia

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
noelwan



Number of posts : 25
Points : 0
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Mon Jun 23, 2008 5:31 pm

ang muai pluang au....ngansar k kaki....bs indu daha ditu kaban...salam agai dek...
Back to top Go down
View user profile
jompot



Number of posts : 48
Age : 34
Location : ba ulu baram..
Points : 0
Registration date : 2008-05-23

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Wed Jun 25, 2008 1:19 am

klink besai jak bukak nyak...klinik baka kitai bak ulu @ ilik udek mmg bukek 24hr. laban kitai bisi oncall..e t bala duktur nyak d brik RM80 prhr,...bala kitai pakat ka mintak RM40 prHr....uleh kaban..
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Wed Jun 25, 2008 10:18 am

Aku setuju ngau penemu jompot nyak.Nda ibuh buka KK Hari Sabtu.Kerajaan udah meri hari Sabtu hari diau ngau diri sebilik, nama agik ka minta kerja agik?
Nti org maioh pan nda ngawa, kitai bc oncall. Nti perintah ka mayar kitai baka sida doktor tau meh...
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Wed Jun 25, 2008 6:40 pm

aku mati2 enda setuju.... enda tauk gagak baka nyak meh... manah udah suba hari 6 adalah hari kitai rest... ni tauk mcm nyak... selama tok ni lah bc masalah.... entah2 performance kita PPP tok makin merosot gara2 tekanan kerja yang melampau. Sapa yang hendak bertanggungjwb? yang kerja di opis bhagian management mestilah auk ajak... sebb mereka tak mengalami nyer... tpi kita di kk yang teruk. Sebelum ni betul2 dilaksanakan biarlah di buat ujikaji terhadap pentadbiran dulu at least sebulan duduk di klinik yang heavy ckit. Biar mereka merasa akan kerja ni dulu. Nescaya mereka berfikir 2-3 kali dulu sebelum rancangan hari sabtu KK di bbuka.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Wed Jun 25, 2008 10:24 pm

yes betul ya oscar.. misal nya lah kk dibuka hari sabtu memang kita akan diberi elaun atau claim tp ADAKAH ianya akan setimpal dengan semua beban yg kita tanggung. dah lah kena kerja hari sabtu lepas tu terpaksa on call lagi. bila kita ada masa untuk family atau diri sendiri. org lainkerja perintah rilek rilek duduk rumah atau jalan2 ngan keluarga hari sabtu kita pula terpaksa kerja. memang tak patut.!!!!
Back to top Go down
View user profile
akula



Male
Number of posts : 3
Age : 35
Location : MALAYSIA
Points : 0
Registration date : 2008-04-20

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Wed Jun 25, 2008 11:03 pm

wah..penyakit tok..sik lamak makin tension dresa..dah la claim stgh mati tggu,tambah g keja bodo2 mcm tok..cikgu n pengaman elaun besar2,dresa apa dpt?org atasan kita sik sdr ka?
bayang mun jauh2 dari family,tahan sik bos besar?keja btimbun,keja g sampey sabtu..rest time sik da pok..pikir2 la bos..sepetar polah besar2,bukak la..ubat deras2 pun ada..klinik ada panadol jak..
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Thu Jun 26, 2008 10:35 am

Nda ulih buka,,,,,, Let's saylah perintah besai madah buka,, tapi KK aku aja tutup hari sabtu.. Pedulilah

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
PamaMeh
Newbie Forumer
avatar

Male
Number of posts : 147
Points : 3
Registration date : 2008-05-14

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Thu Jun 26, 2008 6:24 pm

sama meh... susah mai ka rest nti hari 6 tauk buka klinik... JIKA KLINIK TETAP DI BUKA PADA HARI SABTU, MAKA PRESTASI ,SIKAP PEKERJA AKAN MEROSOT. MANA KAN TIDAK.. KITA NI MANUSIA BUKAN ROBOT. BADAN, MENTAL PUN KENA REHAT. ANAK BINI PUN KENA JAGA JUGA PERASAAN MEREKA. WAKTU TERSEBUT KITA KENA LUANGKAN BERSAMA KELUARGA DAN AWEK2 KITA. KALAU ORG YANG MASIH BUJANG, MANALAH TAHAN AWEK KALAU HARI SABTU TAK DAPAT BERSAMA. HUJUNG2 AWEK CARI BOY LAIN. SAPA YANG SUSAH. TEKANAN PERASAAN PULA.
Back to top Go down
View user profile
Guest
Guest



PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Thu Jul 24, 2008 6:12 pm

hi geng... ada jua brita padah klinik dibuka sampai jam 9mlm dan buka hari sabtu meng dah melampau...cam kmk ctok slalu kena serang pt tiap hari kadang2 mau makan mlmpun kena tanguh... keja banyak,gaji tak brapa,minyk lgla BIG MATTER...
Back to top Go down
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Thu Jul 24, 2008 8:49 pm

Very Happy Very Happy kita semua memang tak setuju...nihh...walaubanagimanpun.... jangan risau... selagi ARAHAN/CIRCULAR dari Kementerian tak ada... benda tu tak akan terlaksana di KK kita...di Kuching hanya Poliklinik Jalan Masjid saja yang menjalankan perkhidmatan seperti.ini.. buka pada hari Sabtu 8-12 noon dan hari biasa 5-9 mlm(layak menunutut OT)... ini kerana untuk mengimbangi masalah kebanjiran pesakit di Jabatan Kecemasan da Kemalangan (A/E) Kuching.... mahu tak mahu pun kita kena ikut juga nanti...jika arahan ni dah diluluskan kabinet... apa yang boleh kita buat... saya lagi tak setuju...

Tapi mungkin dengan imbuhan yang tertentu.....kalau ada lah... kita tak tahu..... Hari sabtu mungkin buka half day saja... dan mungkin hari biasa balik pukul 4.30ptg macam zaman dulu.... we just wait n see....... bounce
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 32
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Thu Jul 24, 2008 11:31 pm

setakat nih. OPD-OPD/klinik yang buka pada lebih masa dan pada hari sabtu hanyalah OPD/klinik yang terdapat dibandar besar atau mempunyai jumlah kepadatan penduduk yang ramai. tujuan ia dibuka pula adalah bagi mengatasi masalah kedatangan pesakit ke jabatan kecemasan dimana pesakit terpaksa menunggu lama ( salah satu sebab e masa dibuat) untuk diperiksa kerana jabatan kecemasan dikhaskan untuk kecemasan sahaja dan hanya kes kecemasan diberi keutamaan dulu. staf-staf yang terlibat pula adalah staf OPD itu sendiri dan kerja lebih masa ini dibuat secara rotation. tidak semestinya semua staf kerja pada satu masa. kalau staf ramai mungkin hanya 1 hujung minggu saja seseorang staf akan kerja. dan imbuhan adalah dapat menuntut elaun lebih masa. TETAPI saya tetap TIDAK setuju kalo KK kecil buka hujung minggu ni. tidak ada praktikal dan tidak berpaedah...
apa kata kita boikot je. kita mogok tahan kencing.. kahkahkah... lol!
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Fri Jul 25, 2008 9:39 am

Very Happy buat masa ni... ianya tidak dilaksanakan di KK keciii... macam kita ni...jangan risau...ujung minggu untuk.... family..lah.... bounce
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
ibantulen

avatar

Male
Number of posts : 46
Age : 38
Location : kuching, sarawak
Job/hobbies : PPP U29
Points : 0
Registration date : 2008-07-01

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Sun Jul 27, 2008 9:53 pm

sida menteri, sida ka gaji beribu-ribunya asoh keja ari 6, asoh sida keja sampai jam 9 mlm.....ka ke nggai sida....?..Pesakit ka sakit nda ulih di titihnya...tiap2jam ndang bisi orang sakit...nti ka semua jabatan kerja anang kitai orang medical aja....cikgu..tukang rumput...kerani...doktor...semua keja ari 6, keja sampai jam 9mlm setiap ari...biar sama ngasai...nya baru adillll...cakap tak sserupa bikin org atas tu...
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Sun Jul 27, 2008 11:33 pm

Very Happy jaga.. kitai..nyau bebali moa ibantulen.... enda patut keja hari 6 ko iya... mati kitai.. Smile
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 32
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   Thu Sep 25, 2008 4:11 pm

pahai---pahai
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: kk akan dibuka hari sabtu..setuju?   

Back to top Go down
 
kk akan dibuka hari sabtu..setuju?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Berjudi, bos hotel ditangkap polisi
» hari lahir, Natal, dan maulid menurut Almarhum Gus Dur
» Hari Sabat adalah Yudaisme dan Kami Bukan Yahudi
» Apakah TUHAN tahu hari kiamat?
» KUPAS TUNTAS HADITS NABI ISA TURUN KE BUMI

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Sembang-Sembang-
Jump to: