Forum Penolong Pegawai Perubatan Sarawak
 
HomePortalGalleryFAQSearchRegisterMemberlistUsergroupsLog in
Navigation
 Portal
 Forum
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Latest topics
» Klinik warga Emas
Sun Jun 14, 2009 4:19 am by PPP BorhanDalat

» BERITA BERGAMBAR DARI KK NANGA SEMAH, DARO
Sun Jun 14, 2009 4:01 am by PPP BorhanDalat

» Elaun RM 1500, 1000, 500- APA KATA PPP SARAWAK? LAYAK ATAU TIDAK?
Wed Jun 10, 2009 9:23 pm by musrgmude

» KLINIK INTEGRASI
Wed Jun 10, 2009 5:25 pm by wreig

» Salam lelenggau
Wed Jun 10, 2009 2:51 pm by deresa_mit

» KALAU ANDA JADI KETUA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK????
Wed Jun 10, 2009 1:12 pm by deresa_mit

» MASA DEPAN PPP
Tue Jun 09, 2009 12:09 pm by Ndan6192

» SELAMAT HARI GAWAI DAYAK 2009
Sat May 30, 2009 12:49 pm by cloud

» All Maybank Account Holders / Semua Pemegang Akaun Maybank
Fri May 29, 2009 9:44 pm by onesu

Affiliates










 
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search

Share | 
 

 e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Shinobi_****

avatar

Number of posts : 20
Age : 33
Points : 3
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 9:56 am

enter dlam PER PL 102 enter dalam sistem e masa.. kan kna buat kerja dua kali untuk satu perkara.. semakin bertambah la beban kerja yang kena kita buat.. pandangan saya sepatutnya semua ini adalah tugas PT.. bagi klinik yang pt nya banyak mesti smkin byk yg kna buat.. cian kat PPP kita..dahla buat kja msa ofis hour..after ofis hour pun kna buat kja jgak..nak enter emasa la.. Mad
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 11:33 am

Very Happy kita pun belum pasti lagi apa tujuan e-masa ini sebenarnya.... sebab kita di beritahu bagaimana perlaksanaannya di peringkat KK... dan dari apa yang kita dengar... e-masa memerlukan satu sistem online atau Internet Service untuk sessebuah klinik tersebut... dan satu lagi...jika semua ini dah ada nanti...senang lah bagi pihak atasan /PKB memantau kegiatan kita di klinik... reten, monthly report...weekly report dapat online atau email..... dan juga mereka dapat memantau se-awal mana kita buka klinik atau... se-awal mana PPP ada di klinik...jadi pergerakan kita akan diperhatian dengan adanya sisitem ini.....itulah dapat dianggap dan andaian buat masa sekarang.... mungkin ianya juga satu pembaharuan dan kemudahan untuk kita di masa datang....belum pasti lagi... yang ada idea atau pendapat boleh kita kongsi... di sini.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 12:16 pm

Mudah-mudahan dgn tugasan yang semakin byk ini mungkin dapat menaikkan martabat ket sebagai PPP.Mungkin ada hikmah disebaliknya nanti.bagi saya e-masa ini agak menmbebankan kita juga tapi mungkin kerana ia masih baru bagi kita.
Kita sama2 tengok lah nanti apapkah kesudahan dan kebaikkannya untuk PPP.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 12:24 pm

Very Happy just wait n see.. Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 12:33 pm

Anang semina kerja aja betambah,Gaji tambah2 ke mimit gak.Ukai tegal nda puas hati ke gaji diatu.Udah adat ia nti maioh gik kerja maioh gik meh ulih, Nda pia ia kaban...........?
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 12:48 pm

Very Happy amai ko dek nya..Parrrrrrrrrrrrrrrrr............. aku setuju amai.........keja lebih bayar lebih lah ney.....
tanya agai YB Ray..kitai....money..money..money...bounce
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 12:57 pm

Kitai diatu kerja mesti meda jam belama2.Nyau baka hakim penjaga masa.
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 33
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 1:00 pm

i rasa barang ni x releven untuk kk kecik la, berapa ja pt u ada kat klinik. da la i kena turun ke opis untuk on-line hantar emasa ni. da la i x da transport, terpaksa pakai public transport. SG pun selalu kena pinjam.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 1:05 pm

Very Happy Rie... sida nya mau molah USP projek kat klinik... supaya kita dapat internet dan online dari klinik aja... sik payah nak turun ke PKB agi..... and dapat juak...masuk forum...selalu... Lama sik dengar berita kitak... Belum terlambat ras mek... Selamat Hari Jadi nga kitak.... bounce
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 33
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 1:14 pm

tau jua u birthday i ye, thanks.

masalah nya ialah pengarah PKB limbang keran sangat nak kami buat emasa tu. takut nanti meeting performance assasment kena tiaw.
Back to top Go down
View user profile
Jay
Moderator


Male
Number of posts : 2315
Age : 41
Location : Nuuk CAP BARUK !! - SoMeWheRe in BAU
Job/hobbies : PPP U29
Humor : make it's life easy
Points : 200
Registration date : 2008-03-31

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 1:17 pm

Very Happy tu..lah untuk kesenangan mereka... kita yang banyak buat keja.....senang mereka nak pantau siapa yang lambat hantar Reten.... Very Happy
Back to top Go down
View user profile http://jamainambang.blogspot.com/
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 1:19 pm

Ada baiknya kita ikut aje dulu.
Back to top Go down
View user profile
ibantulen

avatar

Male
Number of posts : 46
Age : 39
Location : kuching, sarawak
Job/hobbies : PPP U29
Points : 0
Registration date : 2008-07-01

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 2:42 pm

E-MASA tu ukai semina reten di monitor oleh opis.....kita pan di monitor...Setuju amai aku nggau unggal Ewatt....1000% setuju...Gaji...pok gaji...
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 4:02 pm

Diatu tiap Jam pengawa kitai di KK temu org ba Opis besai magang,Nadai ulih ngular kitai tok wai.Nti KK ke maioh PPP anang aja ditarit sida ila meda pt datai ke klinik nadai maioh.

Aram meh kitai bala maioh minta gaji ditambah ke mimit, pama meh kena nampung meli minyak kereta.
Back to top Go down
View user profile
Ghost Rider
Junior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 481
Age : 33
Location : Hueco Mundo ( Las Noches)
Job/hobbies : PPP U29
Humor : HA!HA!HA! Gelak kan dia..
Points : 18
Registration date : 2008-05-10

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 4:55 pm

kat klinik yg takde line internet adalah memang TAK LOGIK la kena e masa nih!! rasanya masa dia orang ( peringkat atasan KKM) buat kajian untuk e masa ni dia orang cuma ambil kira tentang kemudahan yg ada di semenanjung aja! tp dia orang tidak ambil kira tentang masalah kita di sabah dan sarawak nih. dr segi kemudahan klinik kita ketinggalan. memang projek USP ada tp cuma berapa kerat klinik aja yg dah ada. dia orang juga tak mengambil kira faktor geografi dan pengangkutan di sarawak. ye la skrg nih klinik yg xde line pun kena buat e masa tiap minggu kena turun pkd/pkb semata2 untuk key in maklumat e masa nih. bagaimana pula dengan klinik yg guna jalan air. dah la berpanas berhujan dalam perahu lepas tu kena cari transpot lain lagi bila sampai darat.secara tidak lansung produktiviti kerja kita menurun kerana tiap minggu I/C kena turun ke PKD dan pastinya akan mengambil masa seharian bg klinik yg jauh. so bila I/C dah amik masa seharian tu tinggal la 2nd PPP kat klinik sorang, kalo patient sikit takpe TAPI kalo patient banyak? camne?lepas tu bila kita mintak pasang streamyx tak nak cakap belanja terlalu besar! tp kalo dikirakan belanja untuk beli minyak SG atau perahu lebih besar jika mau turun ke PKD tiap minggu. TAPI yg saya sendiri pelik kenapa org atasan kita di JKNS tidak fight untuk PPP atau KK di sarawak terutama bg KK yg takde line nih. sekurang kurangnya mereka kecualikan KK yg takde line ni dr buat e masa. sebab kalo kita buat juga secara lansung kita telah langgar SOP bg e masa ni. sebab setahu saya SOP bagi e masa ni adalah KEY IN MAKLUMAT KE DALAM SISTEM E MASA SETIAP TAMAT WAKTU PEJABAT PADA SETIAP HARI. ni kita terpaksa buat setiap minggu kan dah langgar SOP dah. lagi satu kalo ikut SOP e masa maklumat mesti di enter pada pukul 5 setiap hari kan? so kalo lepas pukul 5 kita masih lagi bekerja itu dikira sebagai tugas lebih masa lah kan? APAPUN DI SINI SAYA MENYERU KEPADA PPP YG ADA DI LUAR SANA UNTUK MENULIS SATU PETISYEN BAGI MENGECUALIKAN KK YANG TAKDE LINE INTERNET UNTUK TIDAK PERLU MEMBUAT E MASA. NAK KE TAK NAK?


Last edited by Ghost Rider on Tue Jul 22, 2008 9:53 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Tue Jul 22, 2008 5:00 pm

No komen........
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Wed Jul 23, 2008 1:11 pm

Titih dulu lah. bc kabuah nama orang ngaga utai bakato. Sbenar ia bala KKm ka monitor masamenunggu.......sida diato udah netapka masa menunggu nda lebih ari 30 min. Tapi rasaku nti pt mayuh,,,, nadai2 bc mh sejam nganti........nda ulih 30 min nya...kecuali lah staff mayuh.

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Wed Jul 23, 2008 1:13 pm

Nyangka sida ka nambah ke staff ba tmpt pt ke maoih nyak meh kini.Ngambi ke ulih mencapai masa menunggu kurang 30 min.
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Wed Jul 23, 2008 1:14 pm

Nyangka sida ka nambah ke staff ba tmpt pt ke maoih nyak meh kini.Ngambi ke ulih mencapai masa menunggu kurang 30 min.
Back to top Go down
View user profile
wreig
VIP Forumer
avatar

Male
Number of posts : 1488
Age : 35
Location : SEMAH IN Da' HOUSE
Job/hobbies : Ngirup belama
Points : 96
Registration date : 2008-06-20

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Wed Jul 23, 2008 1:23 pm

Nya angka amat nya PARRRRRR

_________________
"....MaNAnG MoDeN NgemBuan SakAnG SerIBu, ManAnG MoDen PenGubat Ati RinDUUuu..''
".........RINDU NGAI BADU....MBARKAMAT............"
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Thu Jul 24, 2008 9:42 am

jamah aku seduai dik lg,,ngaga program emasa..ngaaga lah program BBQ kah..makai serumpuk kah...ngirup langkau begulai kah.karaoeke kah...mauh g pARRRRRRRR
Back to top Go down
View user profile
Ewatt_Bedilang Besi
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 644
Age : 34
Location : Orang Pulau
Job/hobbies : Nyabung
Humor : No Pain No Gain
Points : 4
Registration date : 2008-06-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Thu Jul 24, 2008 11:58 am

Roy ka dipindah ke org ngagai Long Kang ila, laban din maioh pt. Masa menunggu kelalu lama.
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 33
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Thu Jul 24, 2008 12:34 pm

lelak ka ku nurun opis selau kena public transport ja.
Back to top Go down
View user profile
Roy.B
Senior Forumer
avatar

Male
Number of posts : 991
Age : 33
Location : Adong Belalai PuB IN de SBWJAYA
Job/hobbies : Dresa Pala tangga
Humor : ensumbar bujang berani kempang
Points : 47
Registration date : 2008-05-18

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Thu Jul 24, 2008 1:04 pm

unchak nadai moto klinik diak????
Back to top Go down
View user profile
Rie@HeartBreak7
Moderator
avatar

Male
Number of posts : 1482
Age : 33
Location : KK Kuala Lawas
Job/hobbies : AMO U29
Points : 27
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   Thu Jul 24, 2008 1:32 pm

toyota ninja king kami ka 6 piston mala ja kena pinjam upis PKD kami ditok, dah la keta + skuter ku agi tinggal ba kuching gara2 kerani ngemulak ka ku. nya la ku nadai transport ba ditok.
Back to top Go down
View user profile
Sponsored content




PostSubject: Re: e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..   

Back to top Go down
 
e masa.. apa pandangan raka2 yang lain..
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» 13 tokoh muhammadiyah yang berbau liberal
» Yin-Yang meridians & the hand!
» Yin & Yang: the thumb represents the least active digit!
» orang yang merugi di akhirat
» Hantu dan Roh/Arwah orang yang sudah meninggal

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sarawak Assistant Medical Officer Forum :: Forum Perbincangan :: Sembang-Sembang-
Jump to: